Stilhedens Symfoni 
Turné i Danmark 2011
(turnerer ikke længere)

1. verdenskrig. En soldat, skadet af krigen, søger ind på et hotel på vej hjem fra fronten. På det lille værelse trænger forskellige lyde ind til ham, deriblandt toner fra en komponist, der forsøger at skabe musik til den nye tid, en ny stil. Fra hotelværelset ser soldaten en kabaretdanserinde danse i mørket. Langsomt siver indtrykkene og lydene ikke bare ind til, men også ind i soldaten. I beruselse, længsel, angst, mareridt og hallucinationer møder soldaten komponisten og kabaretdanserinden og genoplever krigens rædsler. Blod, eksploderede kroppe, en døende ven, løbende soldater, bomber der springer og iskold regn.

Soldaten viser tegn på granatchok som vækker både frygt og kaos. Krigen har efterladt dybe sår i soldaten men kabaretdanserinden og komponisten er også dybt mærkede. Stilhedens Symfoni er en fortælling om at miste kontrol og fodfæste, når alt det man kender sprænges. En fortælling om at miste identitet og de massive omkostninger og konsekvenser enhver krig fører med sig. 

Inspiration 
Stilhedens Symfoni er min tolkning af, hvad der sker med en soldat der vender hjem fra krig og de reaktioner, der uundgåeligt følger. Inspirationen til forestillingen kom for flere år siden, da jeg så gamle optagelser fra 1. verdenskrig af soldater, der led af granatchok. De fysiske skader, tics og mentale sår soldaterne havde fået gjorde indtryk. Optagelserne blev vist uden lyd og at se så voldsomme billeder i stilhed gjorde oplevelsen endnu stærkere og lagde grunden til forestillingens titel. Idag (2010) er Danmark i krig i Afghanistan, hvor mennesker dræber og bliver dræbt. Også her vender soldater hjem med alvorlige psykiske problemer. 

En tidligere soldat fra Balkan udtrykte det overfor mig således: 

"Al normalitet bliver sprængt, det er surrealistisk, ekstremt, adrenalin-pumpende, en dødsoplevelse og overlevelse. Jeg er ikke den samme som før. Jeg er grundliggende blevet en anden."

Lille Carl, Dansehallerne
dansehallerne.dk
17. - 25. april 2010 
Varighed 60 minutter 

På og bag scenen
Idé, koreografi og iscenesættelse Pernille Garde Dansere Bo MadvigTiziana Fracchiolla & Alexandre Bourdat Dramaturgisk konsulent Kristoffer Møller Hansen Musik Greatmusic - Tin Soheili og Niklas Schak Scenografi og kostumer Julie Forchhammer Scenograf ass. Sara Vilslev Lysdesign Michael Breiner Video Mikal Bing Afvikler Jonas Corneliussen Produktionsleder Hanna Grue Pr Foto Natascha Thiara Rydvald & Freddy Tornberg Grafik Mette Kaspersen & Robin Neill Hart Pr Rikke Rottensten Administration Projektcentret i Dansehallerne/ Jens Christian Jensen.

Støttet af
Scenekunstudvalget, KODA dramatik, Toyota Fonden, Københavns Scene-kunstudvalg, Augustinus Fonden, BG Fonden, Oda og Hans Svenningsens Fond og Knud Højgaards Fond.Turnéplan i Danmark 2011:

Viborg Teater 
11. Oktober 20:00

Team Teatret, Herning 
12. Oktober 19:30

Randers Egnsteater 
14. oktober19:30

Performers House, Silkeborg Teaterkreds 
10. Oktober 19:30

Vordingborg Teater 
Bøgestrømmen
26. Oktober 19:30

Kulturværftet,
Helsingør Teater
28. Oktober 20:00

Laboratoriet,
Roskilde Teater
29. Oktober 19:30

Galaksen
Værløse 
1. November 19:30

Grønnegade Teater, Næstved
11. November 13:00 & 20:00

Musikteatret Holstebro
15. November 19:30

Torvehallerne, Vejleegnens Teaterforening
16. November 19:30

Bore Bora 
Aarhus
17. & 18. November 20:00

Baggårdteatret
Svendborg
24. November 20:00

Download skolemateriale


2010 Optaget i turnénetværket 


Pernille Garde
+45-27147206
mail@pernillegardestageart.dk