Om Brødre
Premiere 2008

En mand vågner op en morgen og kan ikke finde sin kone. I fortvivlelse drager han sammen med sine brødre ud på en rejse for at finde hende. Undervejs får vi et indblik i brødrenes indforståede spil, magtkampe og særheder. I et tvetydigt univers vækkes deres fælles historie til live, erindringer dukker op og trækker spor til én bestemt hændelse fra barndommen.

Inspirationen til Om Brødre har jeg fundet i familien. Jeg har set på de mønstre der ligger mellem søskende og hvordan de kommer til udtryk. Desuden har jeg beskæftiget mig med, hvordan familiestrukturer former os og er med til at danne vores identitet i voksenlivet.

I forestillingen deler brødrene en fælles sorg, som på hver deres måde har påvirket dem og deres liv. I tilbageblik oplever brødrene glimt og situationer fra deres liv, en ydre og indre rejse, gennem landskaber af minder, steder og oplevelser, i fortid og nutid, mod erkendelse af og accept af barndommens skæbnessvangre oplevelse.

Dansescenen
30. september - 12. oktober 2008

Varighed 60 minutter.

På og bag scenen
Dansere Sofia Karlsson, Bo Madvig, Thomas Nørskov og Niklas Levin Komponister Greamusic - Tin Soheili og Niklas Schack Konsulent på Kostumer & rekvisitter Julie Forchhammer Kostumer Rikke Von Qualen
Lysdesign Rasmus Eeg Afvikler Jacob Bjerregaard Koreografassistent Sidsel Halberg Dramaturgisk Konsulent Lotte Berstrøm Fotos Natascha Thiara Rydvald Grafik Ditte Bolt Administration Projektcentret i Dansens Hus/ Hanne Svejstrup

Støttet af
Kunstrådets Scenekunstudvalg, Knud Højgaards Fond, Augustinus Fonden, Toyota Fonden, Oticon Fonden og Københavns Scenekunstudvalg.

 

 

 Pressen skrev:

**** Byenkalder.dk 2008,
Susanne Trudsø:
 

Trinssproget er forrygende skarpt og præcist med drive i slapsticksene. Plus et herligt twist af humor [...] en billed-skabende rejse i dansens ordløse sprog med et herligt drive og rum for masser af refleksion.”

KultuNaut 2008,
Johanna Rothausen:

"[...] udtrykker stærke følelser og får personerne til at vriste sig fri af fastlåste identiteter, så de viser skjulte sider af sig selv, som chokerer eller overrasker. Det lykkes Pernille Garde at få det hemmelige, det usagte og det undertrykte op til overfladen og frem i dansen. Og de fire dansere har alle et godt og stærkt udtryk - også mimisk [...]”  Pernille Garde
+45-27147206
mail@pernillegardestageart.dk