OM BRØDRE anmeldelser


Berlingske Tidende 3/10 2008, Vibeke Wern:


“Pernille Garde har som koreograf flair for at bruge og skabe både fysiske og følelsesmæssige rum i sine dansefortællinger. Fysisk starter hendes nye forestilling »Om brødre« meget smart i Dansescenens foyer, hvor den ene af fortællingens tre brødre bliver forladt af sin elskede. Skøn er Bo Madvig som den naturglade bror med sommerfuglenet på hovedet og hang til at prøve kjoler. Glimrende er Thomas Nørskov og Niklas Levin som de udadtil tjekkede brødre i jakkesæt, og Sofia Karlsson er en dejlig danser som både kvinden og den charmerende pige, der i barndommen opildner til farlig leg på togskinner.”


**** Byenkalder.dk 2. oktober 2008, Susanne Trudsø:

”Alle kvinderollerne danses intenst af skønne Sofia Karlsson [...] Den emotionelle danseforestilling har en historie, men ikke en entydig historie, så egen fantasi pirres som meddigtende part.Trinssproget er forrygende skarpt og præcist med drive i slapsticksene. Plus et herligt twist af humor, som når der ikke er enighed mellem brødrene, hvem der er rejsefører i det rumlende tog. Eller sommerfuglejægeren, der pludselig selv jages af et hidsigt insekt [...] en billedskabende rejse i dansens ordløse sprog med et herligt drive og rum for masser af refleksion.”


KultuNaut 2. oktober 2008, Johanna Rothausen:

“Med humor - iblandet kampe og ejendommelige særheder, som findes i de fleste søskende- forhold - rivaliserer, konkurrerer og leger brødrene sig gennem en historie om indforståede spil, komplicerede sammenhænge og små hemmeligheder. Pernille Garde har de senere år arbejdet meget med det emotionelle. Hun tager udgangspunkt i menneskelige problematikker, udtrykker stærke følelser og får personerne til at vriste sig fri af fastlåste identiteter, så de viser skjulte sider af sig selv, som chokerer eller overrasker. Det lykkes Pernille Garde at få det hemmelige, det usagte og det undertrykte op til overfladen og frem i dansen. Og de fire dansere har alle et godt og stærkt udtryk - også mimisk [...]”