Pernille Garde kort bio

Pernille Garde, koreograf og iscenesætter, arbejder i krydsfeltet mellem dans og teater, og skaber forestillinger med en stærk fysisk sensibilitet og visuel opmærksomhed. Hun fortæller historier gennem dansen baseret på personlige narrativer, fiktionslag og fortællinger fra det virkelige liv. Hendes værker tager udgangspunkt i den menneskelige eksistens og omhandler tematikker som hukommelse, tab, krig, dødssynder, kærlighed og identitet

I Gardes visuelle billedsprog smelter krop, tekst, musik og video sammen i unikke udtryk for hver forestilling og inviterer publikum med ind i et fysisk og følelsesladet univers med mange lag og nuancer.

LOST MEMORIES 2014 og Stilhedens Symfoni 2010 er begge værker som er karakteristiske for Pernille Garde med klare narrative forløb, visuelle og rumligt poetiske udtryk og med overraskende pointer. Pernille Garde udforsker og udvikler sideløbende med det koreografiske arbejde, publikumsinvolverende projekter bl.a. TÆT PÅ 2015, hvor en publikummer ad gangen inviteres ind i en campingvogn for at fortælle en historie fra sit liv. Fortællingen transformeres derefter til en lille intim forestilling for denne ene person.

Pernille Garde støttes løbende af Statens Kunstfond både til produktion, turnévirksomhed og modtog 2007, 2015 & 2017 arbejdslegater til videre kunstnerisk udvikling. 

Pernille Garde blev i 2014 præmieret af Statens Kunstfond for LOST MEMORIES.

 

Statens Scenekunstskole 1995-99
www.scenekunstskolen.dk

Auteur og Iscenesættelse på Scenekunstens udviklingscenter, Odsherred Teaterskole 2013-15
www.nyscenekunst.dk

Pernille Garde
+45-27147206
contact@pernillegarde.dk
CV

Pernille Garde