LEAS RUM
Premiere 2019

Leas rum er en mørk, barsk og surrealistisk forestilling, baseret på en virkelig historie. En kvinde hjemsøgt af fragmenter og erindringer om seksuelle overgreb i hendes barndom, efterfulgt af et langt sygdomsforløb med anoreksi og en retsag mod de to mænd der forgreb sig på hende. Forestillingen belyser den brutale ændring af verden, tab af mening og identitet i det følelsemæssige indre kaos, et barn efterlades i efter overgreb.

Forestillingen springer i tid og rum og blander virkelige hændelser med drømme og mareridtsagtige billeder. Retsag, overgreb og sygdomsforløb udspiller sig i et absurd billedsprog, hvor danserne bruger både ord og bevægelser og transformeres ind og ud af roller i en foruroligende labyrintisk fortælling.

Medvirkende:
Koreografi, concept og iscenesættelse: Pernille Garde, dansere: Sherwin Dianne Reyes, Bo Madvig og Jan Vesala. Lydkomposition og musik Niklas Schak, scenografi Signe Krogh, lysdesign: Michael Breiner, dramaturgisk og koreografisk konsulent Lisbeth Sonne Andersen.
Administration Projektcentret i Dansehallerne.

Spillested: Bådteatret

4. -17. oktober 2019

Støttet af
Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst
Statens Kunstfond legatudvalg

 

 

 “Jeg udvikler OCD mens overgrebene sker. 
Jeg finder mønstre og linjer i rummet, dissocierer, og ser mig selv udefra. Hvis jeg spænder gør det mere ondt. Tænker at nu er det snart overstået… følger lyset gennem en sprække, er opmærksom på helt små ting. Jeg kan flytte min opmærksomhed væk, og være et andet sted.“

“Jeg var helt hermetisk lukket … fuldstændig alene i verden.”

"Til sidst var jeg så lidt menneske, som man overhovedet kunne være. Der var ikke nogen substans tilbage, der var kun angst og flashbacks."

 

Citater af Lea Vesterbro Olesen