SORELLA - ET PORTRÆT
Premiere 2017

Portræt: fransk portrait, af latin protractum, hvad der drages frem for lyset.

- co-produktion med Det Kongelige Teater 

“Det handler om livet. Hele tiden. Egentlig slet ikke om dansen, det er bare midlet, det handler om liv og død, kærlighed og ensomhed, tab, tristhed, sorg og ømhed.”  Sorella Englund

SORELLA – ET PORTRÆT er en hyldest til den unikke scenekunstner Sorella Englund, der lever og har overlevet gennem dansen - dedikeret, passioneret og kompromisløst.

I forestillingen smelter liv og sceneliv sammen i et sanseligt drømmeunivers, når fire dansere fremkalder scener, hændelser og roller fra et liv formet af mørke, dybe oplevelser og eksistentielle valg. Gennem bevægelse, video, ord og musik udfoldes en fortælling om uskyld og tab, om ballettens roller og kunstens væsen; om at forvandle mørke til lys.

Forestillingens to balletdansere og to moderne dansere sætter samtidig ord og krop på det særlige aftryk, Sorellas liv og virke har sat på balletten og på flere generationer af dansere på tværs af genrer.

Sorella Englund har været tilknyttet Det Kongelige Teater siden 1966 som solodanser, karakterdanser, underviser og instruktør. Gennem sit mangeårige virke har hun fortolket ballettens kraftfulde roller på scenen med tvetydig skønhed og enorm indlevelse bl.a Ildfuglen, Carmen og heksen. Hendes karakterer er formet og inspireret af dramatiske begivenheder i hendes eget liv; for Sorella er livet og dansen uløseligt forbundet med hinanden.

Forestillingen er baseret på interviews med Sorella optaget fra 2015-2017. Forestillingen er skabt i tæt samarbejde med de medvirkende.

A-Salen, Gamle Scene, Det Kongelige Teater
24. november - 6. december 2017
Tirsdag - lørdag kl 20:00
Søndage kl 15:00
Varighed 1:20 minutter

Mere info: www.kglteater.dk


Credits
Koreografi, iscenesættelse, idé og manuskript Pernille Garde Voiceover & tekst Sorella Englund Medvirkende Susanne Grinder, Esther Lee Wilkinson, Tiziana Fracchiolla & Bo Madvig Lyd og komposition Greatmusic/Tin Soheili & Niklas Schak Lysdesign Michael Breiner Scenografi og video Signe Krogh Kostumer Rikke Von Qualen PR fotos, videooptagelse af Sorella og edit trailer og full version Jacob Stage Dramaturgisk konsulent Anne Hübertz Brekne Koreografisk/kunstnerisk konsulent Lisbeth Sonne Andersen Ekstern producent Annette Max Hansen PR Det Kongelige Teater 

Støttet af
Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst, Knud Højgaards Fond & Augustinus Fonden 

 

Se SORELLA - ET PORTRÆT full version PÅ VIMEO

**** Monna Dithmer, Politiken:

"En væsentlig forestilling."


Anne Middelboe Christensen, Information: 

"Sorella er noget så sjældent som et hyldestværk. [...] En sjældent renhjertet danseforestilling."

**** Vibeke Wern, Berlingske: 

"Stærkt [...] rørende [...] Smukt [...] Velfungerende kollageform.


**** Ulla Strømberg, Kulturkupéen:

 
"Smukke øjebliksbilleder [...] Et positivt og varmt dansesnapshot."